Noua tehnică în stingerea automată a incendiilor foloseşte gaz, nu apă

Sistemele automate de stingere a incendiilor sunt folosite de câteva decenii, dar cea mai nouă tehnologie presupune folosirea unui gaz special, nu a apei, pentru a nu distruge mai mult decât e cazul. În Bucureşti este folosită deja.

Sistemele de stingere a incendiilor care folosesc apă sunt utile în multe situaţii, dar în cazul arhivelor pot face mult mai mult rău decât incendiul. De aceea, una dintre cele mai sigure soluţie la nivel global presupune folosirea unui gaz inert în instalaţie. Pentru a implementa această tehnologie, o companie din Capitală, care arhivează şi depozitează documente, a investit aproximativ 400.000 de euro în acest sistem.

Articolul integral pe Adevarul.ro: Noua tehnică în stingerea automată a incendiilor foloseşte gaz, nu apă

Alte articoleGazul care stinge incendiile în cinci minute

Un sistem antiincendiu importat din Olanda ar putea fi salvator pentru tonele de documente din arhivele de stat şi ale companiilor particulare... Vezi mai multAfaceri de aproximativ 700.000 euro, în prima jumătate a anului. Ştefan Ecxarcu: „Global Archive Management a arhivat peste 220 de kilometri liniari de documente”

Ştefan Ecxarcu este directorul Global Archive Management (GAM), companie românească, care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor. Vezi mai multŞtefan Ecxarcu, manager general Global Archive Management: Datele, cel mai de preţ activ al companiilor

Ştefan Ecxarcu este un tânăr care a decis să lase o carieră promiţătoare în IT pentru ceea ce părea la început o muncă de rutină... Vezi mai mult


Pentru eliberări adeverințe de grupă, de vechime, de venituri și de sporuri completează cererea:

Clienti/Angajati societati active:

Clienti/Angajati societati lichidate:

Program de lucru cu publicul – zilnic de Luni pana Vineri in intervalul orar 10.00-12.00

Vezi Tarife practicate pentru prestarea de servicii arhivistice – societati lichidate (tarifele nu contin TVA)


Intră în contact cu noi pentru oferta personalizată

Te ajutăm să identifici rapid nevoile de arhivare pentru compania ta. Vei primi răspunsul nostru în maximum 3 ore.